Luleå Steelers är ett seniorlag för spelare från Luleås basketföreningar och basketgymnasier samt för studenter som kommer till universitetet från andra klubbar i Sverige och Europa. 

Vår idrottsidé är att ge Luleås unga herrseniorer möjligheter till utveckling mot elit- och ligaspel. Klubben är en viktig länk i Basketluleås utvecklingstrappa. Våra spelare kommer i första hand från lokala klubbar som Luleå City Basket, Gammelstad, Gladan, Höken, Vråken, Sunderbyn etc.

Luleå Steelers ska vara en attraktiv klubb som gör det möjligt för lovande seniorer att bo kvar i Luleå, hålla drömmen levande och fortsätta att satsa på basket. Med balans mellan unga talanger och rutinerade spelare erbjuder vi en bra utvecklingsmiljö. Genom åren har en lång rad blivande elitspelare ingått i truppen.

Luleå Steelers är ett amatörlag i den meningen att spelarna arbetar eller studerar och satsar sin fritid på sporten. Ingen i klubben har någon ekonomisk ersättning, varken spelare eller ledare. Klubben betalar dock alla kostnader för träning, matcher och resor.

Sveriges baskethuvudstad behöver ett bra division 1-lag. Vi hoppas att du ser värdet av vår verksamhet och vill vara med och stötta, från bredden mot toppen! Läs mer under rubriken Sponsring.

Du kan också stötta oss genom Svenska Spel. Anslut dig till Gräsroten och välj Luleå Steelers. Varje gång du använder ditt Spelkort ger du poäng till din favoritförening.

 

Luleå Steelers BBK
Organisationsnummer: 897001-9868
Bildad: 1999-01-02
Postadress: Sandåkersvägen 13, 954 33 Gammelstad
Bankgiro: 5304-4905
E-post: [email protected]

Stadgar
Luleå Steelers stadgar rev 2022

Styrelse 2023/2024
Stefan Hortlund, ordförande
Caroline Graeske, sekreterare
Jan ”Jokke” Palo, kassör
Magnus Hedqvist, ledamot
Mattias Lindström, ledamot
Jan-Anders ”Jampa” Ericson, suppleant
Fredrik Nordmark, suppleant

Bli medlem
Swisha medlemsavgiften 200 kr till 123 562 3509. Familjepris 500 kr. Skriv namn och personnummer som meddelande.

Spelarförsäkring
Länk till Folksam.

 

Klubbsponsor

Lagsponsor

Spelarsponsor